Kies ook voor Duitsland!

13 jul

Het gebeurt de laatste jaren regelmatig dat mensen hun vertrouwde plekje in Nederland verlaten en ervoor kiezen om in Duitsland te gaan wonen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen deze stap zetten. Meestal speelt de huizenprijs wel een rol. In Duitsland koop je namelijk soms een vrijstaande woning voor hetzelfde geld dat je in Nederland voor een rijtjeswoning kwijt bent. Daarnaast vinden veel mensen dat het sociale klimaat in Duitsland prettiger is dan in Nederland. Tenslotte is het geen enkel probleem om in Nederland te werken en in Duitsland te wonen, omdat de grenscontroles verdwenen zijn en de verbindingen prima zijn.

Knelpunten
Toch kunnen er nog wel wat haken en ogen kleven aan een verhuizing naar Duitsland. Hoe prettig het wonen in Duitsland ook is, het is en blijft een ander land met andere regels en gewoonten. Om het wonen in Duitsland zo comfortabel mogelijk te regelen is het aan te raden een ervaren makelaar op dit gebied in de arm te nemen. Oostmakelaardij begeleidt al jaren mensen die ervoor kiezen om in Duitsland te gaan wonen.

Oostmakelaardij.nl
Voor alle vragen die spelen rond het gaan wonen in Duitsland, kun je bij deze makelaar terecht. Zij zijn namelijk volledig op de hoogte van de regels daar op het gebied van kopen, verkopen en wonen. Daarnaast geven zij, zo nodig, ook informatie over zaken als ziektekostenverzekering, de beste financiering, enz. Op deze manier komt het vast en zeker helemaal goed met het gaan wonen in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *